Home | Praktijk | Aanmelden | Over Iris

Oefentherapie- Mensendieck

U en Mensendieck

Als kind hebben we al leren zitten, staan, lopen en tillen. Bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden, dat we er niet of nauwelijks over nadenken. Totdat er iets misgaat. Misschien heeft u verkeerd getild en heeft u daardoor nu pijn in uw rug, of heeft u uw buikspieren verwaarloosd en uw rug overbelast. Of heeft u jarenlang alles op één spier gezet, terwijl u er drie of vier had kunnen gebruiken. Wat er ook gebeurd is, als u bereid bent zélf iets te doen aan uw pijnklachten, kan oefentherapie-Mensendieck een goede behandelmethode voor u zijn.GEZOND BEWEGEN KUN JE LEREN
Een oefentherapeut maakt u BEWUST van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoonten en leert deze te doorbreken.


PERSOONLIJK BEGELEIDING

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning, balans tussen belasting en belastbaarheid en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U leert hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat ze terugkeren. De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dit betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel in uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby's en het sporten komen aan de orde. Door adviezen van uw oefentherapeut toe te passen leert u om gezonder te bewegen.

INDICATIES

* Klachten van nek, schouder, rug en heup en de klachten die daaruit voortvloeien zoals spanningshoofdpijn

* Arbeidsrelevante klachten en beroepsklachten

* Houdings- en bewegingsafwijkingen

* Ademhalingsklachten, bijvoorbeeld COPD en hyperventilatie

* Neurologische aandoeningen, zoals hernia en ischias, de ziekte van parkinson, MS

* Orthopaedische aandoeningen, zoals arthrose, osteoporose, ziekte van Scheuermann, scoliose

* Reumatische aandoeningen zoals reumatoide artritis, ziekte van Bechterew

* Achterstand in motorische ontwikkeling bij kinderen

* Revalidatie

* RSI/KANS

* Bekkenklachten

* Whiplash

*Incontinentie

Oefentherapie Mensendieck is een erkende paramedische behandelmethode. Raadpleeg de polis van uw ziektenkostenverzekering voor informatie over de vergoeding.

Uw huisarts, specialist of bedrijfsarts kan u naar een oefentherapeut Mensendieck verwijzen. U kunt tegenwoordig ook zonder verwijzing bij de oefentherapeut terecht.